• Brezplačna telefonska številka: 080 34 30

Vodič za dober nakup

Izbira pravih oken za vaš dom je zelo pomembna!

Naši svetovalci so vam na voljo od ponedeljka do petka, od  9.00 do 17.00 na številki 00386 (0)51 603 166.

Ko se odločate za nakup novih oken, je prava izbira zelo pomembna, saj vam bodo okna ob dobri izbiri služila vrsto let. PVC okna višjega kakovostnega razreda, kamor sodijo sistemi Rehau, imajo številne prednosti pred ostalimi materiali: dolga življenjska doba, enostavno vzdrževanje, odpornost na vremenske vplive, prilagodljivost v oblikovanju.

Profilni sistemi REHAU z naprednimi tehnologijami prinašajo največjo zmogljivost v vseh aplikacijah. To že dolgo ni le profil, temvečštevilne prednosti, ki jih sistemi ponujajo: toplotna izolacija, zaščita proti tatvini in zvočna izolacija, ki jo je mogoče ustrezno prilagoditi posameznem primeru. REHAU sistem prepriča tudi zaradi edinstvene površinske HDF (highdefinitionfinishing) obdelave, ki daje zelo lep videz, nizke stroške vzdrževanja in čiščenja ter dolgo življenjsko dobo.

Kakšen sistem oken ali vrat boste izbrali, je odvisno predvsem od tipa in energetske učinkovitosti objekta, ki jo želite doseči z adaptacijo ali novogradnjo.

PVC okna Element vam lahko ponudimo v treh različnih sistemih:

  • 5-komorni enostavnejši sistemBrillant 70 mm, z dvemi tesnili, je kvaliteten sistem za enostavnejše adaptacije stanovanj v več-stanovanjskih objektih, garažnih, kletnih ali poslovnih prostorov. Osnovna zasteklitev je 2- slojna, možna pa je nadgradnja sistema v 3- slojno zasteklitev do faktorja Ug 0,6 W/m2K.
  • 7/6 komorni sistem Synego® MD 80mm, s tremi tesnili je PVC sistem prihodnosti. Njegova struktura s 7-komornim podbojem in 6-komornim krilom, daje odlične karakteristike toplotne izolativnosti. Standardna zasteklitev je 2- slojna z možnostjo nadgradnje v 3- slojno do faktorja Ug 0,5 W/m2K. Sistem je primeren tudi za zahtevnejše energetske sanacije objektov ter novogradnje.
  • 6 komorni sistem Geneo® MD 86mm, s tehnologijo Rau Fipro je edini PVC sistem s sredico v celoti izdelano iz steklenih vlaken. Njegova zasnova tako omogoča izdelavo sistemov v beli barvi brez kovinske ojačitve. Namesto te je možno vstaviti posebni termo modul, s čimer dosežemo najnižje faktorje toplotne prevodnosti. Neverjetna strukturna trdnost profila, v kombinaciji s kovinsko ojačitvijo, omogoča izdelavo sistemov nadstandardnih dimenzij, do 1300 x 2600 mm. Posebna serija dvižno-drsnih sistemov Geneo®-HST pa nam omogoča 2- delni drsni element do skupne širine 8000 mm v beli in 6000 mm v barvni izvedbi.

ALU sistemi se v osnovi delijo na dve vrsti:

  • Sistemi brez prekinitve toplotnega mostu, primerni so za enostavnejše pregradne stene ali vrata v notranjosti objekta, za pregrajevanje dveh prostorov s približno enakimi temperaturami. ALU okna brez prekinitve toplotnega mostu, nikakor niso primerna za vgradno na mestih z velikimi toplotnimi razlikami med prostoroma. Vgradnja takšnih sistemov bi v tem primeru pomenila nastajanje vode kot posledice kondenzacije, le to pa bi povzročilo škodo na stenah, tlaku, pohištvu..
  • Sistemi s prekinjenim toplotnim mostom preprečujejo kondenzacijo okenskega sistema kot posledice razlike med zunanjo in notranjo temperaturo. Sistemi so tako primerni za vhode, okna, izložbe… Posebna izvedba z vstavljenimi termo moduli, nudi še dodatno toplotno zaščito, zato so sistemi primerni tudi za energetsko učinkovitejše sanacije in novogradnje.